fredag 7 november 2008

Angående rapporten från NUTEK

http://www.sr.se/Stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=2425299

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi m. fl. har tydligen kommit fram till att det inte ska byggas för mycket i högkonjunktur. Då är det visst bättre att hyra ut ägda lägenheter. Jag undrar om någon av dessa författare har egen erfarenhet av sådant boende. I storbritannien där jag bodde i flera år var denna boendeform väldigt vanlig. Det positiva var att det gick att få tag på lägenheter att hyra väldigt snabbt, och kollektiv var otroligt vanligt. Landlorden var oftast en herre med pondus som ägde flera lägenheter i ganska dåligt skick som han hyrde ut med hög hyra. Å andra sidan: vad är bäst? Att ha en girig landlord som hyresvärd eller att inte ha någonstans att bo alls?

Nu lämnar jag Stockholms bostadskö.

Jag har valt att inte längre betala min köavgift till http://www.bostad.stockholm.se/ . Dumt kanske. Jag har ju stått i den kön i sex år nu, men nu bor jag ju med min familj i Göteborg och har inga direkta planer på att bli nollåtta igen. Kanske skulle det vara trevligt att flytta in i en trevlig tvåa innanför tullarna när barnen är utflugna och vi blivit pensionärer, men då är kanske hyresrätten avskaffad för länge sedan. Min lillebror är tjugo år gammal. Tyvärr kan han ju inte överta min kötid, men det är nog bättre att han ställer sig i den kön så kan han kanske få ett förstahandskontrakt i någon förort om fem år. Han ska på en långresa till Asien snart. Det verkar som det är det bästa man kan göra som ung i dag - lämna landet!

En fyra i Kungsladugård

Kollade in på http://www.boplatsgbg.se/ i morse. Då hade de nyss lagt in en fyra i Kungsladugård. Nu på kvällen är det 1192 sökande. Lägenheten kommer att ligga ute i tre dagar. Mer behövs inte. Ska bli spännande att se vad slutsiffran landat på om tre dagar...

Jag har placerat min blogg i Majornabloggkartan.se!

Bostadsbristen

Det första inlägget i den här bloggen måste bara handla om bostadsbristen! Det verkar inte ha sjunkit in att det är massor av människor som inte har någonstans att bo. Det pratas om att unga har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Då ser vi kanske nybakade studenter framför oss. Jag känner flera personer i trettioårsåldern som fortfarande hoppar runt på andrahandskontrakt. Och det verkar finnas en väldigt liten vilja att bygga fler hyresrätter. Det är ju tack vare bostadsbristen som priset på bostadsrätter och hus inte sjunker särskilt dramatiskt nu i lågkonjunktur. Du som aldrig får det där förstahandskontraktet, du som lever i en kappsäck eller hemma hos mor och far fast du är över 25, för att du helt enkelt inte kan hosta upp ett par millar-grattis! Tack vare dig går inte bostadpriserna ner alltför mycket. Är det en tillfällighet att det är så få politiker som bor i hyresrätt?

http://bloggkartan.se/registrera/27816/majorna/

Blogglista.se


Reggad på Commo.se